söndag 20 mars 2011

Vintern springer förbi.

Jag har hört en del gnällande den senaste tiden, "kan inte snön försvinna nu" och "vintern har varit så lång". Själv har jag denna dag, 3:e söndagen i mars, som gräns för när det tidigast får bli vår. Det är ju så oerhört kort tid på året med snö i Sverige, bara några få månader. Dessutom är det denna dag som SM-finalen i bandy spelas, och då måste det ju fortfarande vara vinter! Iår hade även skidåkarna och skidskyttarna sina sista tävlingar i världscupen denna bitterjuva söndag. Sedan vill jag gärna åka skidor så mycket jag har möjlighet till. Tyvärr hamnade en flytt i vägen för skidåkandet i vinter och det har blivit alldeles för lite både den varan och livebandy. När jag växte upp kommer jag ihåg att snön ett år smälte bort före påsklovet, det kändes oerhört konstigt!

Jag tycker att den här vintern har gått oerhört fort, det var ju alldeles nyss jag var på World Cup och fotograferade. World Cup-helgen är en av de stora helgerna på året, och startskottet på bandysäsongen (och slutet på världens längsta försäsong), tillsammans med annandagens bandyderbyn och just 3:e söndagen i mars. Efter detta börjar ungefär en månads abstinens pga av att bandyn är slut. Nu är det ju en dryg vecka av rysk bandy kvar iår, så avbrottet blir inte fullt så abrupt.

Årets säsong har på det stora hela varit mycket spännande, där Sandviken iofs varit lite en klass för sig i toppen av elitserien, men sedan har det varit mycket jämt mellan de allra flesta lagen, utom Boltic som snabbt blev avhängda i botten. Semifinalerna avklarades iofs i 3 raka segrar, men trots allt har säsongen som helhet varit mycket jämn.

Tyvärr ses årets final från TV-soffan, men det är stor underhållning. Världens bästa spelare, Misha Sveshnikov, gör 1-0 med en oerhört vacker solokörning. Anders Spinnars kvitterar på hörna, innan Mikko Aarni åter ger SAIK ledningen efter en vacker nedtagning. Linus Forslund snurrar efter c:a en halvtimme runt nästan hela SAIK-försvaret innan han passar in till en nästan ren Per Hellmyrs som åter kvitterar. Innan första halvlek tar slut så gör Bollnäs 3-2 på hörna. Högt tempo och bra spel en solig söndag! Det kan knappast bli mycket bättre än såhär.

Andra halvlek har ett väl så högt tempo som den första, och halvlekens stora spelare är Bollnäs Linsu Forslund och Sandvikens Daniel Berglin. Även Timo Okksanen spelar enormt bra, liksom flera andra spelare. På övertid blir Hellmyrs avblåst för offside (ev tveksamt) när han på retur föser in vad som skulle blivit Bollnäs segermål, men istället blir det förlängning! Förlängningen avgörs genom Daniel "Zeke" Eriksson på frislag. Men hur många chanser kan man missa under en final? Det enda felet på den här finalen är att jag inte var på plats.

Kareby lyckades igår vinna sitt första SM-guld någonsin, då damfinalen spelade. Alltid roligt med nya lag som segrare. Årets spelare på damsidan blev AIKs Anna Lundin, medan Andreas Westh tog herr-titeln.

Nu är det många långa månader kvar innan nästa härliga vinter kommer till oss. Det får bli en del discgolf och fotograferande under tiden man väntar. Tur MBL-säsongen drar igång snart, så det går att följa lite baseboll också...

1 kommentar:

  1. Tycker den här vintern gått fort och inte har jag nå bråttom med att få sommar heller. Konstigt nog. Tiden går så fort ändå så den är snart här :)

    SvaraRadera